Tricopigmentering – en innovativ behandling

Tricopigmentering er en estetisk, semi-permanent hårtapsbehandling som skaper illusjonen av hår ved implantering av pigment i hodebunnen.

Tricopigmentering lar deg våkne med samme utseende som når du gikk til sengs,
uten at hårtap trenger å være en bekymring.

Hva er tricopigmentering?

Tricopigmentering er en estetisk, semi-permanent hårtapsbehandling som skaper illusjonen av hår ved implantering av pigment i hodebunnen. Resultatet varer i 2–3 år, men for optimal effekt anbefales vedlikehold en gang i året. I motsetning til tatovering, som er helt permanent, vil ikke pigmentene falme eller endre farge. De forsvinner av seg selv, og behandlingen er derfor enklere å tilpasse til endringer i hårvekst og hodeform.


Er jeg en egnet kandidat for tricopigmentering?

Tricopigmentering passer for de som har generelt hårtap, flekkvis håravfall (alopecia areata) eller arr i hodebunnen. Behandlingen tilbyr ulike nivåer av hårsimulering: Barberingseffekt, tetthetseffekt og arrkamuflasje. Med utgangspunkt i eksisterende hårvekst kan du gjøre hårtapet mindre synlig med tricopigmentering. La våre eksperter vise deg hvordan!

tricopigmentering med Barberingseffekt

Barberingseffekt: For deg som har barbert skalle (mellom nivå 1–7 på Norwood-skalaen) kan tricopigmentering fylle ut og skape illusjonen av tett hårvekst mellom 0,1–0,5 mm. Har man lengre hår utenfor de behandlede områdene oppnås ikke ønsket effekt, men for en tettvokst, barbert stil vil tricopigmentering gi et flott resultat.

Tetthetseffekt: Også for deg som har lengre hår med en viss avstand mellom hårstråene (tynt hår) kan tricopigmentering gi illusjonen av tettere hårvekst. Så lenge skalletheten er på et lavt nivå (mellom nivå 1–3 på Norwood-skalaen) og det er tilstrekkelig hårlengde på kronen eller i hårlinjen, kan vi nøye oss med å øke tettheten mellom hårstråene. Da slipper man å barbere hodet.

Triompigmentering med Tetthetseffekt

Arrkamuflasje: For deg som har stabile arr i hodebunnen kan tricopigmentering være godt egnet som kamuflasje. Arr som følge av hårtransplantasjon er et eksempel på dette.

Tricopigmentering eller Toppik?

Toppik-systemet bruker håroppbyggende fibre, en slags sminke for håret, for å skape illusjonen av økt hårtetthet. Prisen ligger rundt 460 kr per flaske, som i gjennomsnitt varer i 45 dager. Mange er fornøyde, mens andre opplever begrensninger ved for eksempel trening og svømming, eller når de utsettes for vær og vind. Toppik kan lage merker på klær og sengetøy, og krever konstant tilførsel.

Tricopigmentering er en mer varig løsning, som ikke påvirkes av været: En semi-permanent behandling som gir deg frihet til å utføre alle aktiviteter, og som ikke krever daglig vedlikehold. Tricopigmentering lar deg våkne med samme utseende som når du gikk til sengs, uten at hårtap trenger å være en bekymring.

Button-Apollo-klinikken

Hva koster det og hvor mange behandlinger trenger jeg?

Prisen du må betale og hvor mange behandlinger som kreves avhenger av vanskelighetsgrad og hvor stor del av hodet ditt som må behandles. Hos Apollo-klinikken starter prisen på en tricopigmenterings behandling fra 7.000 kr, men det er enklere å gi deg et nøyaktig tilbud når vi har vurdert behovet ditt. Spør oss gjerne om finansieringsordning når du kommer på konsultasjon, vi tilbyr finansiering med 12–24 måneders nedbetaling.

Må jeg komme inn til konsultasjon?

En personlig konsultasjon gir oss det beste grunnlaget for å vurdere mulighetene dine. Derfor er et besøk på klinikken å foretrekke, men bilder på e-post etterfulgt av en telefonsamtale er et godt alternativ.

Illustrasjon på norwood skala

Button-Apollo-klinikken